Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp. Dit is zowel voor ondernemers als voor consumenten het geval. Wil jij jouw café, restaurant, hotel of lunchroom verduurzamen maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij geven je een aantal tips om je op weg te helpen.
Laat de warmte niet ontsnappen
Bij veel horecabedrijven zijn er nog tal van mogelijkheden om te verduurzamen. Denk alleen al aan het energieverbruik door de deur die vaak open staat, of open gaat. Warme lucht ontsnapt snel waardoor je moet blijven stoken om het pand op een fijne temperatuur te houden. Ook is de isolatie van veel horeca panden minimaal. Wil jij je energierekening verlagen? Loop dan het pand eens helemaal door en kijk naar mogelijkheden om warmteverlies tegen te gaan. Wellicht zou je een kleine afsluitbare hal kunnen maken, waardoor koude lucht in de winter niet snel binnenkomt.
Verpakkingen? Ga voor een duurzaam alternatief
Door de nieuwe SUP wetgeving kom je er al bijna niet meer omheen, maar stop met plastic verpakkingen! 3 juli is de nieuwe wet ingegaan waardoor de verkoop van bijvoorbeeld plastic rietjes en borden verboden is geworden. Echter, nog niet alle plastic disposables zijn verleden tijd. Zo zijn er nog genoeg plastic wegwerpverpakkingen op de markt. Dit terwijl er zoveel mooie alternatieven zijn. Ga bijvoorbeeld voor een snackbakje van karton of een sausbakje van suikerriet. Naast karton en suikerriet zijn er nog veel meer alternatieve materialen voor wegwerpverpakkingen. Benieuwd? Kijk dan op TakeAware en shop jouw duurzame disposables.
Geef vegetarische gerechten een kans
Iedereen weet dat het eten van grote hoeveelheden vlees niet goed is voor onze aardbol. Serveer jij veel vlees in jouw restaurant of lunchroom? Probeer je menu dan eens te veranderen. Er zijn enorm veel smakelijke vegetarische gerechten die je een kans kan geven. Hiermee spoor jij jouw klanten wellicht ook aan om thuis vaker vegetarisch te eten. Wil je het toch graag bij vlees houden? Zorg er dan voor dat je weet waar het vlees vandaan komt en dat het op een duurzame manier gemaakt is.
Een beter imago
Naast bovenstaande tips zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je kan doen om jouw café, restaurant, lunchroom of hotel te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van je inkoopbeleid, om zoveel mogelijk afval tegen te gaan. Verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu en jouw portemonnee. Het kan je ook nog eens een beter imago geven, aangezien de consument duurzaamheid ook steeds belangrijker vindt.